На среща на Сръбската прогресивна партия днес президентът на Сърбия Александър

...
На среща на Сръбската прогресивна партия днес президентът на Сърбия Александър
Коментари Харесай

Съдбовно решение на Вучич, какво обяви

На среща на Сръбската прогресивна партия през днешния ден президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е подготвен да се кандидатира за позицията на министър-председател на Република Сърбия, заяви сръбският вестник „ Новости “.

„ По-добре е да отидем в опозицията, в сравнение с партийните и персоналните ползи да управляват страната. Готов съм да изляза на избори като претендент за министър председател, само че няма да се поддам на изнудване – нито от страна на Запада, нито на Социалистическата партия на Сърбия, нито на лъжливата десница “, сподели Вучич.
-->
На 2 и 3 февруари сръбският парламент заседава по отношение на отчета на държавната Служба за Косово за договарянията с Прищина в интервала от септември предходната година доникъде на януари тази година. Вучич сподели, че западните договарящи са дали избор сред две благоприятни условия на Сърбия: да одобри френско-германския проект за съглашение сред Белград и Прищина или да се изправи пред следствията от спиране на присъединителните договаряния с Европейски Съюз и отдръпване на задграничните вложения. При този избор сръбският президент уточни, че избира " пътя на компромиса, колкото и да е противоречив ". 

По-рано Вучич съобщи, че избира да се откаже от поста си, в сравнение с да признае независимостта на Косово.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР